Lichamelijke klachten

 

Ervaar je naast stress ook een aantal lichamelijke klachten waar je maar niet van af kunt komen?Hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn, pijnlijke spieren en gewrichten.Als de (chronische) pijn je in de weg gaat zitten kun je de lol in het leven gaan verliezen.
Je kunt je de vraag gaan stellen waarom je deze klachten hebt.Zou het kunnen dat de oorzaak van de pijn op emotioneel vlak ligt? Of dat het lichaam extra voedingsstoffen nodig heeft? Of dat je iets ander met je lichaam moet doen zoals meer bewegen, juist meer rust nemen of andere spieren dient aan te spannen? Je kunt uiteraard leren omgaan met de pijn maak vaak is er nog een heleboel mogelijk voor meer vitaliteit en kwaliteit van je leven.
Naast dat ik mensen ondersteun met stress en ademhalingsklachten zie ik veel mensen met chronische pijn klachten.Vooral op het gebied van reuma of fibromyalgie . Je kunt hierbij denken aan: Verzuring, spier en gewrichtsklachten, vermoeidheid en laaggradige ontstekingen. Zelf ben ik ook fibromyalgie patiënt maar door mijn levensstijl te hebben aangepast ervaar ik in het dagelijks leven minder tot geen pijnklachten meer.
Als voor jou duidelijk wordt wat je lichaam aangeeft en nodig is en je handelt ernaar kun je vaak al een effect merken.
Soms is het even zoeken naar inzichten en de juiste stappen. Een EMB bloedtest is een fijne aanvulling. Deze test laat zien waar de prioriteiten van het lichaam liggen.
De parameters slaan aan bij de punten waar lichaam en geest behoefte in hebben.

Hiermee zullen we dan ook mee aan de slag gaan. Niet altijd is een EMB test noodzakelijk. Ervaring heeft geleerd dat wanneer er ‘simpele’ aanpassingen in de levensstijl worden aangebracht, de kwaliteit van het lichamelijk en geestelijk functioneren veelal worden verbeterd.


Holistisch bekeken:
Lichamelijke klachten zoals ziekte, pijnen en ontsteking kunnen ook ontstaan door niet gevoelde, emotionele pijn.Wat je niet durft te voelen, heeft de neiging zich vast te zetten, zodat je er niet omheen kunt.Het lichaam wil gehoord worden en jou als het ware te motiveren om bij jezelf stil te staan, dit om het feit om maar weer in balans te kunnen komen.Als je het lichaam lange tijd geen aandacht schenkt, wat van levensbelang is, dan uit het lichaam dit op een andere manier.Je lichaam zal ingrijpen en acht slaan op datgene wat emotioneel of psychisch aan de orde is.Wanneer je niets met de klachten onderneemt kan er naast psychische klachten ook lichamelijke klachten ontstaan die we dan vervolgens ‘ziekte’ noemen. Het is belangrijk dat wanneer je merkt dat je lichaam de spanning opbouwt om een uitlaatklep te zoeken.
Door ontspanning te zoeken, praten over emoties, lichaamswerk, vergeving en dergelijke kan de druk worden afgevoerd.

Als uitgangspunt is het principe dat de mens een eenheid vormt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Alles staat met elkaar in verbinding.Tijdens de consulten voel ik aan wat jouw lichaam wil zeggen. Niet luister ik alleen met mijn oren maar ook met mijn gevoel en intuïtie.Samen zoeken we naar de juiste manier om de gewenste doelstelling te creëren.

 

De behandeling bestaat o.a uit:
-Stress reductie d.m.v mind-set
-Voedingsplan
-Patroon herkennen (on)bewust handelen
-Ademhaling/houding
-Balans in je neurotransmitters en hormonen

Samen stellen we jouw unieke behandelplan op.
Door middel van een stappenplan kun je inzichtelijk gaan werken aan je herstel.

Voor meer informatie kun je terecht bij het kopje tarieven of contact.