Leven en werken als een vrij en autonoom mens!

Energiek, vol passie, gemotiveerd en ook het lef hebben om met tegenslagen om te gaan.Wanneer mijn doelen ‘moeten’ wordt sta ik er niet voor de volle 100% achter waardoor dat zich gaat uiten in lichamelijke en geestelijke klachten. Het woordje ‘willen’ geeft me een goed gevoel waar ik dan ook graag mee werk. Fijn vond ik het om te starten als stress counsellor/coach. Liefde voor een gelukkig en ontspannend leven geniet mijn voorkeur.Ook het zijn in wie je bent. Het geeft me rust!

Ik laat graag spullen in huis slingeren maar ik maak me er niet druk om, ik vind het prima, het past bij mij.

Het leven accepteer ik zoals die is; simpel, bescheiden en ik heb geen hoge verwachtingen. Een hutje op de hei zou mij dan ook wel passen, het geeft me alles wat ik nodig ben; rust, ruimte en geluk. Als je de kleine dingen wilt gaan zien dat zit geluk in alles. Ik probeer het leven op een zo eerlijk en gekke mogelijke manier te leven met respect voor mens en dier. Ik krijg wel eens van mensen terug; ‘Bij Janny kan ook alles’….ja, waarom niet? Waarom zou iets niet kunnen wat je plezier en vrijheid geeft? Als de mogelijkheid er is en het is niet levensbedreigend waarom benut je die kans dan niet? Het geeft je trouwens meer creativiteit en spontaniteit. Ze noemen mij soms wel maf en dat mag, dat ben ik! Leef je eigen leven en haal het beste uit jezelf!

En verder…
Op een melkveebedrijf in Marum ben ik opgegroeid waar ik altijd met veel passie binnen het bedrijf werkzaam was. De boerderij was gelegen aan de rand van het bos en de hei. Hier was ik veel te vinden. Het bracht me in het ‘hier en nu’. Doordat mens en dier veel voor mij betekenen ben ik o.a werkzaam geweest als begeleidster op een ortho psychiatrische zorgboerderij, als assistent begeleidster in een woonvorm en als dier begeleidster in ondersteunende interventies met paard en hond. Momenteel werk ik als zelfstandige. Ik ondersteun kinderen met ASS bij het paardrijden en ik geef kinderen dagbesteding. Zelf ben ik HSP’er en hierdoor lees en vang ik diverse signalen op van non verbale communicatie (lichaamstaal), dit is bijzonder waardevol als ondersteuning tijdens de sessies.

Doordat ik in het verleden met van alles en nog wat bezig was miste ik de balans in mijn lijf, de structuur en het doel was weg. Ik ontwikkelde klachten waar ik niets mee deed. Dit totdat mijn lijf het ging uiten in paniek aanvallen en hyperventilatie. Op dat moment ben ik vele ‘groei’ processen aangaan om de balans en de rust weer te hervinden binnen mezelf. Als ervaringsdeskundige zet ik deze kracht vandaag de dag in door mensen te helpen van stress naar ontspanning.

Naast mijn scholing tot ‘Sociaal pedagogisch werker’ bezit ik de diploma’s:
– Stress counsellor HBO
– Orthomoleculair voedingsadviseur ‘basis’ HBO
– Energetische Morfologische Bloedtest therapeut
– Medische basiskennis -start Juni 2023

Deelcertificaten:
-BAM ademhalingsmethode
-Behandelprotocol Burn-out (ortho health foundation)
-Auto immuniteit (stichting educatie atrium innovations)
-Mestcel activatie syndroom MCAS (EMB educatie)
-FAS-D (foetaal alcohol syndroom) (kinderarts R Kohl)
-Neurotransmitterprofielbepaling volgens Braverman

Ik ben een nuchter en een onderzoekend persoon die zich blijft ontwikkelen door deel te nemen aan scholing op het gebied van (holistische) coaching, ademhaling en voeding.