Bewustwording

Bewustwording, het luisteren naar je innerlijke stem.
Het geeft je rust, vertrouwen en bovendien inzicht in jouw overtuigingen en waarheden.

Het is een leerproces om te beseffen van alles wat er bij je leeft.

Wat voel jij in je lijf, wat zegt jouw intuïtie , hoe ervaar je de wereld om je heen en
welke emoties zijn er? Is het waar wat je denkt?

Ben jij je al bewust van jezelf?

Wanneer je je bewust zijn verhoogt en scherper maakt, kan je veel leren over al deze aspecten van jezelf. Het gaat om het bewust worden van alles wat er bij je gaande is.
Tussen bewustZIJN en ONbewustzijn zit een groot verschil in percentage.
We gaan maar 5% bewust door het leven.
Eigenlijk denkt, voelt, weet, ervaart, doet en zegt men maar een heel klein deel. Deze 5% geldt veelal voor je leven te beredeneren, verklaren en het te controleren. Wat je niet kunt waarnemen met je zintuigen bestaat zogenaamd niet. Het is een kleine doos waarin je vast zit met je hoofd, dit is immers zo aangeleerd door je opvoeders en de omgeving.

Als kind ben je een open wezen die alles wat hij/zij meemaakt op waarheid baseert.
De hersengolven van een kind gaan langzamer dan bij volwassenen. Hoe ouder je wordt hoe sneller de hersenen werken. Als kind is het daarom extra moeilijk om overal bewust van te zijn.

Blijf je als volwassene vastzitten in oude patronen en overtuigingen dan zit je veelal vast met je mind.
Het is lastig om te veranderen want alles wat je durft te voelen of onder ogen durft te komen doet soms pijn.
Het ego wil je beschermen voor deze pijn en weet niet dat het daardoor juist erger wordt.
Door ervoor weg te lopen wint je ego keer op keer en wordt je steeds een beetje meer verwijderd van je ‘eigen ik’.

De beslissingen worden veelal gemaakt uit pijnvermijding en angst. Je kunt haast stellen dat je meer aan het overleven bent dan aan het leven.
De illusie die deze pijn geeft wordt weggedrukt door hard te werken, doen wat er van je gevraagd wordt en in het zogenaamde plaatje passen van een ander.
Je ego verdraait de realiteit dusdanig dat jouw hypothese iedere keer opnieuw waarheid wordt. Dat is pijnlijk, maar ook veilig. Dan kun je blijven zitten waar je zit en daar houdt het ego wel van. Dat is je comfortzone.
Je beperkt jezelf in je behoeftes en bent daardoor minder gelukkig en vrij.

Natuurlijk wil je gelukkig zijn, maar daar waar het geluk te halen is durf je niet te gaan. Stress, burn-out of een depressie ligt op de loer.
Maar hoe kun je je nu openstellen en gelukkiger voelen? Als je hele nieuwe gedachten over jezelf aanneemt, valt alles wat je kende weg. In het begin zal je dan ook de oude vertrouwde, pijnlijke waarheden missen. Het nieuwe is dus per definitie onveilig voor het ego. Ben je moedig dan valt dit zeker te leren.

Vaak handel je vanuit je kind gedachte. Door o.a yoga en mindfulness toe te passen kun je je bewust worden van een andere waarheid. En vanuit die nieuwe waarheid ga je leven. Je creëert hierdoor voor jezelf meer rust, ontspanning en heb je minder last van angst en negatieve emoties. Daarna leren we jouw gedachtes samen om te buigen van: ‘Ik ben niets waard naar ik ben het wel waard’!